Flat Preloader Icon

Restomod

Restomod: oldtimers met moderne toepassingen

Oude auto’s zijn veelal een streling voor het oog. Misschien zit jij ook wel bij die groep mensen die zelfs vindt dat moderne auto’s lang niet zo’n klasse uitstralen als klassiekers. Maar het zijn oude auto’s natuurlijk, dus het is niet haalbaar om er dagelijks mee te rijden.

Of toch?

Het heeft wat voeten in de aarde, maar moderne technologie en oud design passen heel goed samen. Een 740 met parkeersensoren, een Amazon met zetelverwarming en cruise-control of een 240 met ingebouwde GPS, Bluetooth-verbinding en surround-sound zijn allemaal niet zo moeilijk. Een beetje surfen op het net en wat speelgoed bestellen in Japan, dat is goed te doen.

Wat is er mogelijk met restomod?

Elektrische stuurbekrachtiging op een 140 met verbeterde baanvastheid om hard door bochten te kunnen scheuren. Benzine- en LPG-injectie in een Amazon om dagelijks vele kilometers af te leggen. 250 pk en een zesversnellingsbak in een 244 gewoon omdat het leuk is. Of een full-option 850 in nieuwstaat; als je het wil en als het gekeurd geraakt is het mogelijk.

The sky is the limit?

Helaas is het onmogelijk om een V8 te gaan monteren in een auto waar origineel een viercilinder in zit, of om een voorwielaangedreven auto om te bouwen naar een achterwielaangedreven exemplaar, want dat krijg je in België simpelweg niet door de keuring. Terecht ook natuurlijk, want het stopt ergens. 

Zit er echter iets te weinig comfort in je klassieker of wil je simpelweg mee kunnen in het dagelijks verkeer? Dan is er wel een oplossing te vinden!